• All-in-one e-commerce
  • Volledig ontzorgd
  • Vaste prijs per maand
  • Binnen 2 maanden up & running

Commerce as a Service (CaaS) is een totaalpakket voor e-commerce ondernemers. Het is dé oplossing voor online ondernemers die groeien, flexibel willen blijven en te maken hebben met geavanceerde webshops. Bluedesk biedt deze ondernemers een abonnement, Commerce as a Service. Tegen een vast bedrag per maand krijgen ondernemers alles wat ze nodig hebben voor hun e-commerce omgeving. Van een webshop, hosting, technische ondersteuning tot geavanceerde features voor bestellen, betalen en bezorgen. Om het beste uit het abonnement te halen, werkt Bluedesk met een aantal partners. Een van deze partners is Basefarm, hoog tijd om deze partner aan u voor te stellen.

 

Basefarm

Basefarm is een van oorsprong Noorse Managed Services Provider voor de Public Cloud. De afgelopen decennia is het bedrijf uitgegroeid tot een Europese aanbieder, met vestigingen in onder andere Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Duitsland, Portugal en Nederland.

 

“Vanuit Basefarm zijn we sinds jaar en dag gespecialiseerd in het hosten en managen van Mission Critical Applicaties. Dit betekent dat wij ondernemingen ontzorgen door de applicaties waar zij volledig van afhankelijk zijn voor hen te beheren”, legt Marco Greven, Senior Accountmanager bij Basefarm uit. “Je moet je voorstellen dat deze applicaties voor een bedrijf van zo’n groot belang zijn dat als ze niet werken een deel of misschien wel het hele bedrijf niet meer functioneert. Steeds meer bedrijven kiezen er dan ook voor om deze missie kritische applicaties onder te brengen bij een betrouwbare Managed Services Provider. Onze diensten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, zodat de risico’s voor onze klanten zo klein mogelijk zijn.”

Samenwerking met Bluedesk

“Een aantal jaar geleden zijn we met Bluedesk in gesprek geraakt, omdat zij op zoek waren naar een partner die hen kon ondersteunen bij het opzetten en onderhouden van het platform voor Commerce as a Service in de Public Cloud”, vertelt Greven. “Doel was om een flexibel en kostenefficiënt platform te ontwikkelen, zodat Bluedesk eenvoudig nieuwe CaaS-abonnees tegen een laag tarief op het platform kan verwelkomen. Om tot dit resultaat te komen, hebben we een multi-tenant Microsoft Azure oplossing ontwikkeld.”

 

Een eigen omgeving, op een gedeeld platform

Een multi-tenant oplossing kun je in de basis vergelijken met een kavel in een nieuwbouwproject. De nutsvoorzieningen zijn voor jou als bewoner geregeld en deel je met je buurtgenoten. Je hebt hier geen omkijken naar. Tegelijkertijd bezit je ook je eigen stukje grond, waar andere mensen niet op mogen komen. Op dat stukje grond kun je geheel naar eigen inzicht een huis neerzetten en de tuin inrichten.

 

Het grote voordeel van een multi-tenant oplossing is dat deze omgeving eenvoudig op en af te schalen is, zonder dat de andere ‘bewoners’ hier last van hebben. Wil je als CaaS-abonnee extra ruimte of features aan je omgeving toevoegen, dan hoef je hier amper iets voor te doen.

 

Public Cloud bij Basefarm

Bij Basefarm werken ze als Cloud specialist met alle grote publieke cloudproviders (Azure, AWS en Google). Het CaaS-platform van Bluedesk is gebouwd in de Public Cloud van Azure. Dit is flexibel in termen van schaalbaarheid en kostenvoordelig omdat je alleen betaalt per daadwerkelijk gebruik. Het past daardoor goed bij de online ondernemers die gebruik maken van Commerce as a Service.

 

Daarnaast kunnen gebruikers vertrouwen op de expertise van Basefarm voor het beheer en de beveiliging van de e-commerce omgevingen. Greven: “Je wilt als online ondernemer geen enkel risico lopen, maar meer veiligheid inbouwen kost ook meer geld. Als Managed Services Provider met jarenlange ervaring kunnen wij deze applicaties en platformen veel kostenefficiënter beheren”.

 

Meer weten over Commerce as a Service?

Dat kan, lees hier meer over de voordelen van CaaS. Direct, geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen? Dat kan via het contactformulier hieronder of telefonisch.

Trek in CAAS?

Naar boven
Cookies bij CaaS

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.