• All-in-one e-commerce
  • Volledig ontzorgd
  • Vaste prijs per maand
  • Binnen 2 maanden up & running

Voorkom een onveilige webshops

Het is zover, de datum waar Magento 1 gebruikers al maanden en zelfs jaren over praten: 30 juni. Adobe stopt met de ondersteuning van Magento 1. Ondanks dat het nieuws al langer bekend is, blijkt uit onderzoek van Similartech dat er op dit moment nog steeds 100.000 webshops zijn die gebouwd zijn met Magento 1 en deze webshops lopen nu een groot risico.

Magento 1 veiligheid

Waarom is een webshop gebouwd met Magento 1 een risico?

Allereerst is er natuurlijk het veiligheidsrisico. Een e-commerce omgeving of website moet constant onderhouden worden. Dat betekent dat je regelmatig, soms wel wekelijks, updates moet doorvoeren. Want hackers zitten nooit stil, helemaal bij gratis software zoals Magento waar veel webwinkels mee werken gaan ze continue op zoek naar zwakke plekken. Deze zwakke plekken worden daarentegen door Adobe weer aangepakt. Door middel van een update (ook wel patch) kun je de zwakke plek vervolgens verhelpen op je website. Doordat Adobe stopt met het maken van deze verbeteringen en updates, kan je website al snel onveilig worden. Want hackers weten dit ook. Maar naast de veiligheid, is er nog een belangrijk risico dat om de hoek komt kijken.

Magento 1 onvoldoende ondersteund

Naast de veiligheidsrisico’s is er nog een belangrijke reden voor webshopeigenaren om zo snel mogelijk over te stappen op een nieuwe omgeving. Want wat misschien wel belangrijker is, wanneer jouw e-commerce omgeving nog op Magento 1 draait, kan je online winkel onstabiel worden. Dit is ook te lezen in het Twinkle Magazine (juni 2020). Hierin staat een interview met Peter Sheldon de Senior Director Commerce Strategy van Adobe. Hij legt uit dat per 1 juni niet alleen de ondersteuning is gestopt, maar dat ook een aantal onderliggende systemen het einde van hun levensduur bereiken. Dit betekent dat je webshop niet alleen onveilig is, maar ook onstabiel kan worden. Waardoor delen, of misschien zelfs je hele website niet goed meer werkt.

commerce as a service

Wat kun je doen?

Draait jouw e-commerce omgeving nog op Magento 1? Dan is het noodzaak om nu zo snel mogelijk over te stappen op een nieuwe omgeving. Voorkom downtime en veiligheidsrisico. Bij Commerce as a Service kunnen we al binnen 8 weken een compleet nieuw e-commerce kanaal opzetten. Inclusief de juiste integraties waarmee jouw klanten veilig kunnen bestellen, betalen en laten bezorgen. Zo is Ongediertewinkel.nl recent overgestapt van Magento 1 naar CaaS. Lees hier het succesverhaal.

 

Meer weten over Commerce as a Service?

Met CaaS krijg je voor een vast bedrag per maand een compleet pakket inclusief webshop, hosting, licenties en daarnaast kunt u rekenen op de ondersteuning van onze developers en online marketeers. Zonder verrassingen en kleine lettertjes.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan hier een demo van 30 minuten in of bekijk hoe andere ondernemers met CaaS werken.

Trek in CAAS?

Naar boven
Cookies bij CaaS

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.