• All-in-one e-commerce
  • Volledig ontzorgd
  • Vaste prijs per maand
  • Binnen 2 maanden up & running
;
Caas - Commerce as a service

Open Source Software Niet De Beste Keuze

Neem contact op

Waarom open source software niet gratis is

Nog een paar maanden en dan luidt het einde van een tijdperk in. Na ruim 10 jaar stopt Magento 1.0. Tenminste, de support stopt. Het platform blijft bestaan, maar er komen geen updates meer en het platform wordt dus niet meer verbeterd. Dat betekent dat er in loop van tijd (en dat gaat sneller dan je verwacht) grote veiligheidsrisico's kunnen ontstaan. 

Heeft u een webshop gebouwd met Magento en moet u dus ook de overstap maken? Niet getreurd, u bent niet alleen. De afgelopen jaren zijn er duizenden webshops in Magento gebouwd. Veel ondernemers gingen u voor omdat het platform gratis is, makkelijk te verkrijgen en laagdrempelig in gebruik is. Maar het feit dat de software gratis is brengt ook een aantal nadelen met zich mee. 

Risico’s van gratis software

Een van de meest gehoorde klachten of zorgen bij open source software is dat u niet altijd op de hoogte bent van updates en releases. Veel ondernemers merken dat sommige functionaliteiten, die werken via een plugin of extensie, ineens problemen veroorzaken. Dit kan vrij klein zijn, bijvoorbeeld een koppeling met Mailchimp werkt niet meer, maar het kan ook groter zijn en betekenen dat je omzet misloopt omdat orders bijvoorbeeld niet goed meer binnenkomen.

Achter de schermen staat in dat geval misschien een update klaar, of een nieuwe release. Of is juist een update uitgevoerd, zonder dat de gevolgen goed in beeld waren. Veel van de plugins en extensies die gebruikt worden bij Magento zijn onvoorspelbaar, u weet niet wanneer u een update of patch kunt verwachten. En vooral voor niet-programmeurs is niet altijd goed in te schatten wat de gevolgen zijn op andere onderdelen van uw website. Wilt u problemen zoals dit voorkomen? 

Dat kan. De meest eenvoudige stap is overstappen naar een service zoals CaaS. De techniek die wij gebruiken is betrouwbaar en de focus ligt op uw businesscase. En dus niet op techniek en onderhoud van het platform. Want een webwinkel online opzetten is stap 1, maar een webwinkel onderhouden kost vaak veel meer tijd. Als u al deze uren gaat bijhouden en doorberekent, kan uw website toch ineens erg duur uitvallen. Zelfs duurder of arbeidsintensiever dan een platform waarvoor u moet betalen. 

​Meer informatie? 

All-in-one e-commerce

Waarom niet kiezen voor een platform als Magento of Wordpress?

Na ruim 25 jaar ondernemen hebben we bij Bluedesk heel bewust de keuze gemaakt om verder te gaan met Dynamicweb. In het verleden hebben we veel gewerkt met software zoals Magento en Wordpress, maar we merkten dat na lancering van een webwinkel nog veel uren, en dus ook kosten, nodig waren voor het onderhoud van de website. Met name werk dat gepaard ging met updates en patches. Veel van onze opdrachtgevers hadden deze kosten niet ingecalculeerd en waren onaangenaam verrast. We merkten dat we niet de stabiliteit en het vertrouwen konden bieden die onze opdrachtgevers nodig hadden. 

Onze opdrachtgevers groeien hard en verwachten een partner en platform dat met ze meegroeit. Open source software zoals Magento kan in de opstartfase het goedkoopste en snelst zijn, maar door plugins en toevoegingen op de website kan deze steeds langzamer worden. En in een online omgeving waarbij letterlijk elke seconde telt, wilt u dit absoluut niet hebben. Langzame websites scoren niet alleen slecht in Google, we weten ook dat klanten steeds sneller afhaken wanneer een website niet goed werkt of langzaam is. 

Wilt u dus online ondernemen en doorgroeien? Denk dan nu alvast goed na over het platform en de software die u gaat gebruiken. Kies voor een platform dat met u meegroeit en altijd de stabiliteit en snelheid biedt die u zoekt. 

We helpen u graag

WILT U ALLES WETEN OVER CAAS?

Elk online platform is uniek en daarom komen wij graag met u in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden voor uw online business.

Veilige webshop

Veilig E-commerce platform

Sinds 2007 zijn we officieel partner van Dynamicweb, wat voor ons en vooral onze opdrachtgevers een aantal belangrijke voordelen met zich meebrengt. 

Zo is er een duidelijk releaseplan en worden we als partner en gebruiker meegenomen in alle verbeteringen van het platform. We werken samen aan het beste eindresultaat en worden nooit verrast door updates of releases die last-minute doorgevoerd moeten worden. Op die manier kunnen we tijdig ervoor zorgen dat uw webwinkel klaar staat voor de update en de bezoekers er helemaal niets van merken. 

Er wordt dagelijks geïnvesteerd in het platform waardoor het snel, veilig en compleet is. We kunnen 85% van de wensen van onze klanten uitvoeren met functies die standaard in de software zitten. Dat betekent dat we geen extensies of plugins hoeven te gebruiken, wat de website veiliger en sneller maakt. Daarnaast is het een van de weinige platformen die ook direct te koppelen is met bijvoorbeeld je CRM of CMS systemen. En door de verplichte certificering en trainingen kunnen we onze opdrachtgevers verzekeren dat wij ook de meest complexe projecten goed oppakken. 

Replatforming event

Bezoek ons event over replatforming

Wilt u ook binnen twee maanden starten met uw online onderneming en een platform gebruiken dat met u meegroeit? Meld u dan snel aan voor onze Commerce as a Service Event op vrijdag 3 april in Amsterdam. Via https://www.commerceasaservice.nl/event.

 

Trek in CAAS?

Naar boven
Cookies bij CaaS

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.